Jo kolmatta päivää. Ei ole sentään Suomen syksyn tapaista viikon kestävää pientä, jatkuvaa, mutta sitäkin inhottavampaa sadetta, mutta puoli päivää ilma on märkänä, lisättynä ajoittaisilla rankoilla kuuroilla. Lämpötilat pyörivät onneksi vielä 20 tienoilla.

Tänään Tyynen Valtameren La Nina -ilmiö alkoi näyttämään ominaisuuksiaan. Aamulla kumisi ukkonen ja puolenpäivän jälkeen tuli vettä kaatamalla. Uutistoimistoilla on kiirettä: Aucklandin pohjoispuolella salama iski metsästysjoukkoon, mies ja hevonen kuoli, viisi sairaalaan. Etelämpänä Taupon nurkilla on seitsemän nuorta hukassa, kun melontaretkellä joki alkoi tulvimaan. Ja keskisessä Aucklandissa Tompalla on huppari märkänä, seisottuaan tunnin sateessa, kun risteyksessä naishenkilö unohti punaisen valon merkityksen...

...Itse olin juuri lähtemässä vihreillä, kun vastakkaiseen suuntaan liikkuneeseen pikku-Toyotaan osui miun vasemmalta Nissan. Täti ohitti punaisiin valoihin pysähtyneen jonon juurikaan hiljentämättä, ja turvatyynylle tuli käyttöä. Muutama sekunti aikaisemmin, ja ko. ajokki olisi tullut Isuzun makuuhuoneen ovesta sisään!

Toisessa autossa oli aasialaisperäinen nuoripari, joista se kauniimpi oli 7:llä kuulla paksuna. Paukusta huolimatta selvittiin pienillä: Punainen Paronitar turvatyynystä hiukan leveämmän nenän ja nuoripari hellät niskat, ja tytölle hieno mustelma turvavyöstä. "Toukka" lienee myös ok... Pelti meni lunastukseen. Hassu yksityiskohta: jo ennen palokuntaa oli paikalla kolme hinausautoa tyrkyttämässä käyntikorttejaan! Mie "asiakkaana" olisin vetänyt niitä turpaan!