Wanha Kunnon Itänaapuri jaksaa pitää linjansa! Jonkinlainen "virallinen" junien aikataulupalvelu Poezda kertoi, että lauantaina 4.2. päästäisiin jatkamaan Moskovasta kohti Irkutskia (mehän saavumme Moskovaan ko. lauantaiaamuna). Mutta näillä näkymin ei päästä. Pari muuta junalistausta ei mainitse mitään junaa lauantaisin Irkutskiin, ja Jonin soittaessa VR:lle, sanottiin sieltäkin , ettei lauantaina ole lähtöjä. Noniin, se on sitten yksi yö Moskovassa.

Kävin nyt aamulla ottamassa Japanin "apinakuumeen" piikin nro 2 (28€). Lekuri kirjoitti samalla reseptit yleisantibitootille (Zithromax), ripulilääkkeelle (Imocur) ja estolääkitys malariaan (Lariam). Tuo malaria onkin hankala. Eri malariamuotoja ja -lääkkeitä on monia, mutta päädyttiin sitten tähän. Tabu viikossa, viikko ennakkoon ja 4 viikkoa jälkeen. "K-P Kyrön lääkelaukku" saa sisäänsä vielä särky- ja kuumelääkkeitä, jotain Zyrtecin tapaista ja monia muita perustroppeja...

Laosin ja Kambodzan välinen rajanylitys voi olla mielenkiintoinen. Virallista rajanylitystä ei näiden välillä ole, mutta epävirallisesti yli pääsee...ehkä. Riippuu paljolti "muodollisuuksia" hoitavien mielialasta. Viisumi pitää hankkia jo Hanoista. Jos emme pääse yli, niin keksitään sitten jotain muuta... :)