No oli jo aikakin! Työnhakupelleily tuotti viimeinkin tulosta. Kulunut viikko meni odotellessa IT-rekryfirman päätöstä. Rouva Konsultin piti tavata asiakas ensin, ennen kuin osasi sanoa mitään miun tulevaisuudesta.

Soitin eilen aamulla tälle henkilölle ja sanoin, että mie tarvin päätöksiä tänään. Hän sanoi soittavansa takaisin miulle ennen kuutta, tavattuaan ensin asiakkaan. 6.45pm soitin taas..."Oi anteeksi, unohtui. Sori. Mutta en voi tällä kertaa auttaa sinua työpaikassa." "Joo, kiitos ja näkemiin." Pelle.

Heti perään soitin kaverille nimeltä Matt. Hänellä oli miulle hommia maanrakennusfirmassa - kai - ja hän oli kärsivällisesti odottanut miun venkoilua tuon tietsikkahomman kanssa. No illalla puhelu meni vastaajaan.

Huonosti nukutun yön jälkeen soitin hänelle uudestaan..:

"Huomenta Matt, se on Tomppa täällä taas. Onkos siulla vielä töitä miulle?"
"Aah, Tomi. Miten menee, bro? Onhan miulla hommia siulle...koska oot hyvä jätkä!"

Maanantaina klo 7 alkaa hommat. Viime viikolla oli puhetta, että työt alkaisi klo 6, mutta koska en vielä omista autoa, näin julkisilla kulkiessa en pysty parempaan, kuin klo 7.

Eka palkkapäivä on kahden viikon päästä keskiviikkona. Palkkahaitari soittelee nyt jossain 15 dollarin tienoilla per kulutettu tunti. Euroissa tuo on noin puolet. Mutta, ottaen huomioon NZ:n halvemmat hinnat, on tuo aivan kohtuullinen. Isot rahat on Australiassa...

Hinnoista puheen ollen...alakerran baarissa myydään 20 taalalla drinkkikuponkia. Tällä lappusella saat 6 tuoppia, viiniä, väkevämpää (esim.kossukola) tai shottia. Kappalehinnaksi tulee noin euro 70 senttiä! Käytetyllä lipulla saat lisäksi t-paidan. Ei taitaisi Suomessa mennä läpi...

Ja sitten vähän nörtti-Niksi-Pirkkaa. Vaikkakin netti maksaa täällä vain $2 per tunti, ja jos siun pitää vain tarkistaa sähköpostisi, tee se kännykälläsi! Vodafone täällä veloittaa siirretyn datan mukaan, ei ajan mukaan, niin kuin länsinaapurissa ($1 per alkava 5 minuuttia!!!)

Eli ota selvää, miten pääset sähköpostiisi kiinni puhelimesi WAP-selaimella, tai vaihtoehtoisesti Opera Minillä. Yksi tsekkaus kuluttaa kaistaa ehkä 10 kilotavun verran, jos sitäkään, ja tämä maksaa 10 senttiä. Nettipuljun minimiveloitus tuppaa olemaan 50 senttiä.