...tai alkoi jo 9.9. viime vuonna. Silloin tein jotain konkreettista jo vuoden jatkuneen Aussi-uhoamisen eteen: laitoin Australian maahanmuuttoviraston sivujen kautta vetämään Working & Holiday -viisumin. Tällä ikäänkuin löin lukkoon tulevaisuuden tapahtumat; viisumi myönnetään vain kerran, joten se olisi syytä käyttää tai sitten ketuttaa lopun ikää... :)

Ainoana "esteenä" oli työhommat. Palkatonta vapaata piti saada ja sassiin. Kahden hakemuksen jälkeen vastaukseksi tuli "ei kyllä näillä perusteilla mitää lomia myönnetä...", joten kolmas "hakemus" sisään ja johan irtosi: irtisanoin itseni Fuckitsulta 3.2. alkaen :) Eikä vituta yhtään!

Tilanne kirjoitushetkellä: kämppä ja ADSL irtisanottu, Venäjän, Mongolian ja Kiinan viisumit hankittu, junalippu Moskovaan ostettu, 3 rokotetta tuikattu nahkaan ja miljoona muuta pikkuasiaa.

Alunperin tarkoituksena oli lähteä matkaan yksin, kun herutukset eri suuntiin eivät tuottaneet tulosta, mutta eräänä iltana Salmelan Joni tuli juttusille. Oli Mökeltä kuullut mun suunnitelmista ja oli hetimiten jutussa mukana! Nyt Jonilla on 8 viikkoa lomaa ja aikoo ottaa vielä lisäksi tulevan lomakauden lomia pari viikkoa.

Se suunnitelma... Trans-Siperialla Venäjän ja Mongolian läpi Pekingiin, josta hissukseen alas Vietnamiin. Rajanylitys Laosin puolelle, jossa Mekong-jokea pitkin alas Kambodžaan (miten se nyt kirjoitetaankaan). Phnom Penhissä "vaihdetaan jokea", jota pitkin hiukan ylöspäin, kohti Thaimaata ja Bangkokia, josta Jones lentää kotimaahan. Täältä jatkan kohti etelää ja Australiaa, jonne ehkä saavun (Suomen) kesällä.

Tämän mukaan ei todellakaan ole tarkoitus elää, se on vain ajatus alueista, joissa liikkua. Aika näyttää, missä tulee sitten käytyä...

Tähän väliin voisi laittaa jotain kustannuksista, joita on tullut:

W&H viisumi: A$165, 105€
Mongolian viisumi: 30€
Venäjän viisumi: 45€
Kiinan viisumi: 22€
Rokotteet
Havrix (a-hep): 52€
Jap.aivokuume: 28€ (näitä tulee vielä kaksi lisää)
Lavantauti: 33€
Matkavakuutus 5 extrakuukautta: 200€ (matkustajavak. sis. kotivak.)
Junalippu Moskovaan: 85€
Kamerareppu: 65€
Toinen muistikortti kameroihin: 65€ ja 26€
Akkulaturi: 25€

Tässä ne mitä muistin juuri nyt, kaikkea pikkukuluja on ollut enempi vähempi. Saldo: n. 785 euroa!

Kotivakuutus pitäisi vielä irtisanoa, kun kohta ei ole kotiakaan. Hammaslääkärissä pitäis käydä, prkl.