Uutisissa on ollut jotain erilaista:

Kolmisen vuotta sitten maajussi löysi ojanvarresta pääkallon. Mallikansalaisena soitti virkavallan paikalle, joka jatkoi siitä. Oikeuslääkäri totesi, että kallo oli kuulunut noin 45 vuotiaalle valkoiselle naiselle, kuolinsyy tuntematon. Ja tapaus oli jo vanhentunut jonkin aikaa sitten: noin 300 vuotta sitten.

No mitäkö tässä? Ongelma on, että nykytiedon mukaan Kapteeni Cook rantautui näille nurkille 30 vuotta naisen kuoleman JÄLKEEN ja valkolaisten ensimmäiset siirtokunnat pystytettiin vielä 70 vuotta siitä! Mistä on tuo kallo tiensä tänne löytänyt, se on suuri kymysysmerkki!

Abel Tasman "löysi" Uuden Seelannin yli sata vuotta ennen Cookia, mutta Tasmanin seilaamat rannat eivät ole lähelläkään kallon löytymispaikkaa. On aavistuksia, että Tasman laski jalkansa NZ:n kamaralle, mutta paikallisten tervetulotoivotus keihäiden muodossa ei antanut Abelin ryhmälle rohkeutta jatkaa.

Lisätutkimukset/arvailut ovat käynnissä ja tuloksia odotetaan mielenkiinnolla...kas meneekö lukion hissan kirjat uusiksi?