Noniin, pitkästä aikaa on jotain tapahtunut.

Työviisumi oli meneillään vanhaksi tuossa syyskuussa, joten oli aika hakea jatkoa sille. Tällä kertaa proseduuri oli hitusen helpompi. Ensin tilasin Suomesta sähköpostilla todistuksen, joka kertoo miulla olevan puhtaita jauhoja pusseissani.

Lääkärintodistus ja keuhkokuva on voimassa 24 kuukautta, joten se oli ok. Suurimman työn teki varmaan pomo täyttäessään oman kaavakkeensa ja etsiessään kuitteja todisteita riittävästä työpaikkamainonnasta. Miulla meni tunnin verran oman hakulomakkeen täyttämiseen. Sitten päälle vielä kopiot ajokortista ja parista muusta lirpakkeesta...ihan vain varmuuden vuoksi!

Viikko sitten maanantaina tipautin paperivuoren Immigration NZ:n toimistolle ja vastaus tulikin todella nopeasti! Torstaiaamuna tuli sähköpostia, että miulle on myönnetty kaksi lisävuotta! :)

Tuo helpottaa taas elämää. Tiedänpähän mitä tapahtuu ja missä olen seuraavat (maksimissaan) kaksi vuotta.

Mutta hetikohta ei se elämä taas hymyillyt... Viimekertaisen hammaslääkärimaratoonin jäljiltä, ehkä?, alkoi pienimmän poskihampaan juuri tuntumaan hassulta. Lauantai oli epämiellyttävä ja sunnuntai ei tuonut parannusta. Siispä taas lekurille soittamaan heti maanantaiaamusta.

Vaihtelun vuoksi menin toiselle tohtorille ja tuomio oli tyly. Röntgeni ja posken jalkapallomaisuus kertoi, että hampaan juuri oli jotakuinkin "valmis". Vaihtoehtoja oli kaksi: hamppi pois tai sitten juurihoito. Kun nuo legot vielä ovat tallella, niin valitsin kohdan B. Operaatio alkoi saman tien.

Ensiksi reilu reikä hampaan päälle ja sitten sellaisella pitkällä ja ohuella poralla alas juuriin! Sitten setä vaihtoi käsitöiksi: käsin viilaten hinkkasi juurikanavia puhtaaksi aina välillä huuhdellen kaiken moskan poijes. Lopuksi kanavat täyteen jotain antibioottimössöä ja pikainen tulppa päälle. Ensi viikolla sitten kanavat täytetään ja lopuksi kunnolinen paikka.

Eikä sattunu yhtään! Ainoa oli kun puudutusaine alkoi hiipumaan, niin piti ottaa pari tabua ja unta, mutta nyt illalla ei oo mitään murheita. Nenänsivu on vähän turvoksissa, mutta kaikki kipu ja jomotus on taakse jäänettä elämää. Pankkitiliin se koskee enemmän...$800...

Mutta paluusta juurilleni... mielessä on nyt järjestää pikku loma, eri mantereella tosin... ;)