Palasin jo pari paivaa sitten muutaman paivan reissulta riutalle. On vahan kiireita pidelly... ;o) Teltan ja tykotarpeet pakkasin Subarun takaluukkuun jo ennen lahtoa. Danielle asuu vierailevan ystavansa kanssa vuokrahuoneessa Mossmanissa, pari kymmenta kilsaa PD:sta ja mie sain nukkua nama pari yota omistajapariskunnan olohuoneessa.

Ollessani Julesilla, oli Danielle ehtinyt juosta kaikki Port Douglasin kiinteistovalittaja lapi. Viime lauantaina han tuli Aristocatin (paivavene) kyydilla riutalle ja hanella oli kolme tarjokasta. Niista paadyttiin parin kilsan paassa keskustasta sijaitsevaan vaihtoehtoon, kahdella huoneella ja hintaan 275 dollaria viikko. Mutta sunnuntaina kun Danielle tuli uudestaan, miulle kavikin kasky palata takaisin mantereelle fiksaamaan paivaveneen valokuvaajan tietokonetta. Ja samalla Daniellella olikin uusi vaihtoehto: huone paakadulla, hintaan 100 dollaria viikko! Palattuamme maalle, kavimme tarkistamassa tarjokkaan.

Talo on pari kymmenta metria paakadulta ylamakeen, keskella puita. Iso olohuone, kolme makuuhuonetta, keittio, olohuone ja kylppari. Isoja huoneita. Siella asuu talla hetkella joku pariskunta, joka muuttaa pois tanaan ja kaksi muuta ihmista. Paasemme muuttamaan jo tanaan. Yksi asukkaista muuttanee poijes tammikuussa, jolloin jompsikumpsi meista saa oman huoneen. Sattuneesta syysta jaamme huoneen siksi aikaa... Eika haittaa yhtaan; Danielle on fiksu, hyvannakoinen flikka...ja lisaksi hinnaksi muodostunee 50 dollaria per sierainpari.

Eli nyt on sitten asunto. Tyokuviot menevat sitten nain: viime viikonlopuna oli molempina paivina kenraaliharjoitus, "asiakkaina" ystavia, perheita yms. Lahes kaikki sujui kuin rasvattu! Taustatoiminnoissa oli hiukan viilaamista, mutta asiakkaat tykkasivat! Talla viikolla lahtee ensimmainen maksava lasti, ehka loppuviikosta. Markkinointi pyorii radiossa ja kadulla. Mie en ole varma omasta roolistani... Hommani Jules Vernella meni jaihin, koska laheiseen tyopiiriin kuuluva mulekku nosti esiin sukellusmaarani. Turvasukeltaja Tomppa on siis pois kuvioista, kunnes saan 100 sukellusta tayteen tai kun jostain selviaa turvasukeltajan vaatimukset. Pomo-Jack on kuitenkin taysin tyytyvainen toimiini, mutta haluaa kuitenkin varmistaa asiat, ennen kuin tehdaan paatoksia.

Eipa tuo homma paiva veneellakaan ole paha. Kun miut oli siirretty syrjaan sukellusringista, niin olin puoliksi Julesilla pyorittamassa taustarumbaa (tayttamassa tankkeja yms.) ja puoliksi Aristocatilla jelpimassa heita. Mikas siina univormu paalla hengaillessa ja ihmisia auttaessa. Maisemat takakannella olivat valilla mukavat... ;o)


ps. Joulupukki oli jattanyt miulle jotain postitoimistoon....janskaa...