Jo kuukausia sitten ostetulle tiketille tuli viimein viimeinen käyttöpäivä! Big Day Out '09, 90 esiintyjää ja 40.000 kanssakisaajaa. Vapaapäivä oli varmistettu jo marraskuussa.

 

Esiintyjäkaarti oli taas kerran vaihteleva, mutta etukäteen en osannut tietää kuin muutaman nimen: Neil Young, Prodigy, Sneaky Sound System noin alkuun. Mutta pitkässä (100m), mutta nopeassa bussijonossa tapaamani Erin (yllättäen Wellingtonista) heitti muutaman vinkin, joita sitten päivän aikana seurattiin:

The Living End soittaa reipasta rockia, hard rockia vähän Peer Guntin tapaan.

Pendulum, Australiasta. Raskasta Drum'n Bass:ia. Livesetti oli maustettu parilla sähköskittalla. Remixejä Prodigyltä (Voodoo People) ja Metallicalta (Master of Puppets). Tuli mieleen Scooter harmaalta 90-luvulta! Ehdottomasti intensiivisin kaaos koko päivänä!

TV on the Radio. Suoraan Ameerikasta. Sekoittaa funkia, punkia, jazzia ja electroa.

Viime vuodesta lippujen määrää oli rajoitettu mukavaan 40.000. Tämä näkyi ruokajonoissa ja yleisessä tungoksessa, tai sen puutteesta. Lavojen eteen ihmisiä ja tunnelmaa mahtui kuitenkin koko rahalla!

Illan kruunasi Prodigy, joka hyppäsi sananmukaisesti lauteille "Boiler Room:ssa", näppärä 13.000 hengen teltta ilman tuuletusta! Teltta oli tupaten täynnä ja ihmisiä oli vielä tuhatmäärin ulkopuolellakin. Ryminä oli sen mukainen. Ah, ollappa 90-luvun Lontoossa näkemässä niitä P:n underground keikkoja!


The Wellington Ukulele Orchestra


Valoa pimeään


Bullet For My Valentine


Kätevää!


Rock on bro!


Sneaky Sound System


Tony Halmetta mukaillen...Exit Only!


Mestari Areenalla! Neil Young


Jossain tuolla sadan metrin päässä: Prodigy!


Ei, tuo ei ole savukone...


Aika siivota ja painua kotiin...