Ennakkoluuloni ennen matkaani kulkemistani alueistani ja matkustamisesta makasivat lähinnä Madventures tv-sarjojen ja internetin keskustelupalstojen varassa. Odotin hankalia, muttei ylitsepääsemättömiä tilanteita, pitkiä aikoja jumissa jossain jne. jne. Mutta viimeiset yhdeksän viikkoa ovat osoittaneet, että matkaaminen tässä maailmankolkassa ei todellakaan vaadi mitään ihmeellistä. Jos omistat hitusenkaan maalaisjärkeä ja osaat ilmaista asiasi mullakin kuin suomen kielellä (esim. viittominen, huitominen, piirtäminen), voit pärjätä täällä! Se mistä pitää tai mitä erityisesti hakee on taas matkaajan oma valinta. Tästä maailmankolkasta löytyy kaikkea kaikille: suurkaupunkia, maalaiskylää perusmajoituksella, aurinkorantaa kaikilla palveluilla (esim. Phuket?) ja hiljaista paratiisirantaa ilman ulkopuolisia. Viimeksi mainittu on saavutettavissa Suomesta noin 15 tunnin matkustamisen jälkeen. (Tosin samaan matkaan voi myös tuhlata 7 viikkoa ja 15.000 kilometriä... Toim.Huom.)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Elämä on valintoja. Se, että jättää aivan kaiken taakseen ja lähtee kiertämään tätä lopun perin pientä planeettaa, ei vaadi kuin pienen päätöksen. Ja rahaa...mutta ei todellakaan niin paljoan kuin luulisi! Kaikesta välimatkasta huolimatta täältä on helppo palata kotiin. Mutta tällä hetkellä allekirjoittanut elää elämäänsä "täällä jossakin"... En (toivottavasti) ole polttanut siltoja takanani, joten paluuni koto-Suomeen tulee olemaan tavallaan helppo. Mutta juuri tällä hetkellä elän vain itseäni varten. Tämä kaikki antaa paljon, paljon enemmän kuin normityöpäivä Helsingin keskustassa.

 

Elämä on valintoja...

 

ps. Ylläoleva ei missään nimessä ole piruilua kenenkään suuntaan! Tarkoituksenani oli ilmaista, että maailmassa on muutakin kuin työ ja puolivuosittainen Tallinnan matka. Ja jos ulkomaanelämä pelottaa, niin takaisin pääsee aina... On kuitenkin lottovoitto olla suomalainen!