Saavuttuani viime lauantaina taas tänne Koh Taon saarelle, oli ohjelmassa a) kämppä b) mopo c) sukelluskurssi. Ne järjestyivät noin parissa tunnissa. Asustelen taas O-Chai II:ssa, 300 bahtia, "moposta" (125 cc Honda Sonic) maksan 170 bahtia päivä ja nyt on Advanced Open Water -kurssia takana neljä sukellusta viidestä.

 

93066.jpg

Tyokalumme, "The Wheel"<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kurssiin kuuluu siis viisi sukellusta. Monista eri osa-alueista voi valita mitä suorittaa. Pakollisena 30 metrin syväsukellus ja navigointi. Valitsin näiden lisäksi yösukelluksen, nosteen huippuhallinnan ja vedenalaisen videokuvauksen. Viimeinen on vielä tekemättä. Noiden lisäksi on takana jo yksi "fundive", eli vapaamuotoinen sukellus, ihan vaan huvikseen.

 

93067.jpg

Allekirjoittanut todistetusti sukelluskamat paalla

 

30 metriin mennään katsomaan, notta sekoileeko kaveri. Yksilöllisesti parista kymmenestä metristä alaspäin alkaa näkyä typpinarkoosin (typpikännin) merkkejä. On hauskaa, tuntuu kivalta jne. Jotkut menettävät itsehallinan ja joillekin ei tule mitään. Mie kuulun jälkimmäiseen. Ennen sukellusta tehtiin pinnalla koe, jossa ruudukossa oli sekaisin numerot 1-20. Niitä osoiteltiin järjestksessä ja suoritus kellotettiin. Sama toistettiin syvällä. Miulle ei ollut mitään ajallista eroa näiden välillä.

 

Yösukellus ei ollut tylsä, vaikkei mitään nähnytkään. Tavallaan ei, koska yöllä liikkuu monta muuta elukkaa, jota ei päiväsaikaan löydä. Olihan se jännittävää sukeltaa vain pienen valon varassa, etenkin kun laskeutuessa ei nähnyt pohjaa ja pintakin oli hävinnyt...

 

93068.jpg

Sukellusveneemme

 

93069.jpg

 

93071.jpg

Quando ja mie

 

Nosteen hallinnassa harjoiteltiin pääasiassa leijuntaa eri asennoissa. Leijuntaa säädeltiin keuhkojen avulla. Tämän hallinta auttaa paljon seuraavassa osiossa, eli videokuvauksessa. Tällä näkymällä torstaina menen kuvaamaan vedenalaista videota ja varmaan pääden myös editoimaan koko tuotoksen. Madcruises on siis uponnut!

 

93072.jpg

Saaren ehka tuunatuin pick-up. Ei kateva Koh Taon teilla...

 

Hinnoista. AOWD maksaa 8500B (-10%, vanha asiakas), videokameran laina 2000B, sukelluslamppu 200B ja fundivet alk. 1000B (hinta tippuu määrän mukaan) Ja muistammehan, että 1000B on noin 20 euroa. Lisäksi siirryin harrastuksessa askeleen eteenpäin ostamalla ensimmäisen oman varusteen: vedenalaisen kirjoituslevyn (300B). Kuulemma 400 eurolla alkaa samaan perussatsin sukellusvarusteita....hmmm...