Herasin eilen suht ajoissa ja paatin sitten lahtea etiapain. Kamat kantoon ja bemolla bussiasemalle. No yllattaen vastassa oli kolmen kopla myymassa bussimatkaa. Sanoin menevani omilla kyydeillani, joka olisi ollut yksi bussi Labuhan Lombokiin (2h), mahdollisesti bemo satamaan, lautta (2h) ja siten viela yksi bussi (2h) Sumbawa Besariin. Ajattelin kayttaa paivannaihin muutamaan kulkuvalineesee, "koska Sumbawa Besar on niin lahella". Mutta paadyin sitten (onneksi) yhteen bussiin (A/C), joka meni perille asti. Tama lahti klo 10.30 ja oli perilla sen kummempia myohastelematta klo 16.30. Omalla tyylillani kulkiessani olisin viettanyt aikaa ties kuinka monta tuntia enemman.

Ei sita vielakaan meinaa muistaa, etta aika on Einsteinia lainaten suhteellinen kasite taalla Aasiassa: Mita nopeammin kappale liikkuu, sita hitaammin aika kulkee taman kappaleen nakokulmasta. Bussit ja tila-autot kaahaavat Raikkosen lailla (ilman peraanajoa tosin..) ja ohittelevat sokeasti, mutta silti perille saavutaan tuntitolkulla myohassa... :o)

Taalla Sumbawa Besarisaa vietan taman paivan ja varmaan huomenaamulla otan taas muutaman tunnin bussimatkan saaren toiseen paahan Sapeen. Sape oikeastaan vain musta aukko, mutta siella pitanee yopya, koska aamulaiva Floresille lahtenee klo 8 aikoihin... Sumbawa on siten kayty Lombokin lailla lapi nopsasti, koska ei taalla ole juurikaan nakemista. Kuumaa ja kuivahkoa. Sori Paho, surffailut jaa nyt tekematta..jatketaan sitten Australiassa.  ;)  Floresin puolella on kelpoa sukellusmaastoa, joten parin kuukauden taon jalkeen painun taas pinnan alle. Floresin ja Sumbawn valissa olisi Komodon saari, jossa asustelee Maapallon suurimmat liskot. (17 tuuman monitoriliskot, niinkuin Joni niita kutsui...) Mutta sinne paasy maksanee 50-100 euroa ilman takeita liskoista, joten jaanee valiin. Aion kuitenkin heti Floresin puolelle paastyani kysella, jos jotain sopivaa tulisi eteen...

Paivityksiin tulee nyt muutaman paivan tauko, koska on odotettavissa, etta nettipaikkoja ei ole ennen Floresin Endea.