Tilanne täällä on aika monimutkainen. En ala selittämään sitä nyt, sille on omat, paremmat fooruminsa. Mutta taustalla on nuoren väestön turhautuminen vuosien työttämyyteen ja kurjiin oloihin, vielä vanhemmat vihamielisyydet idän ja lännen kansojen välillä ja tietysti politiikka. Uusi pääministeri ei miellytä kaikkia. Ja näiden lisäksi miljoona muutakin syytä.

181146.jpg181147.jpg

Tänään oli ollut tappeluita pakolaisleireissä. Nuoriso oli ammuskellut ritsoillaan nuolia ja harrastaneet yleistä hulinaa. Ilmassa olevat helikopterit merkitsevät yleensä tapahtumia jossain päin kaupunkia. Kansainvälisiä poliiseja on ollut liikenteessä eilistä enemmän. Nyt illalla oli majapaikan sisäpihalla, baarissa, hiukan ristiriitainen tunnelma: olutta nauttiessamme kaiuttimista soi kaunis, eteerinen musiikki ja kadulta kuului välillä sireenin ääni ja taivaalla pörräsi helikopteri...

Palatakseni pakolaisleireihin...Dilissä on arviotu olevan noin 50.000 pakolaista maaseuduilta. Noin tuhannen ihmisen leireja on täällä siis sellaiset 50 kappaletta. Itse olen nähnyt niistä tasan kaksi: yksi on rakennettu puistoon saman kadun varrelle ja toinen oli merenrantatien varrella, kirkon pihalla. Matthew Australiassa on mukana yksityishenkilönä projektissa, joka yrittää saada näille ihmisille "teltta"majoitusta paremmat olot ennen sadekauden alkua, joka alkaa noin kuuden viikon päästä.

Minun ja saksalaisen Bronon lisäksi täällä on ainakin kolmas turisti. Näin viikko sitten Kupangissa maasturin, jossa oli paljon tarroja ja infolappu jostain hyväntekeväisyysajosta. Samassa paikassa täällä Dilissä minun kanssani majoittuu englesmanni Martin Pitwood, joka on kyseisen auton omistaja. Hän tekee kerää rahaa Care Internationalille ajamalla Englannista Uuteen Seelantiin; 18 kuukautta, 65.000 kilometriä ja 26 maata. Tänään hän sai pakattua autonsa konttiin, joka lähtee tiistaina kohti Darwinia (ilman minua...) Tsekatkaa nettisivusto ja laittakaa rahaa hyvään tarkoitukseen:

www.overland-underwater.com

Odottamani Aussi-herrasmies veneineen ei saapunut tänään, ehkä siis huomenna? Sitä odotellessani kulutan aikaa kiertelemällä lähiseutuja. Täällä toimii kaksi sukellusfirmaa, joiden palveluihin tekisi mieli tutustua. Saas kattoa...

Kaikkia ei lähiajan tapahtumat huoleta...

181144.jpg

181145.jpg

Kuvasarja. Ala vittuile merelle... :)

181141.jpg
Kivia...


181142.jpg
Uhoamista...

181143.jpg
Ja meri vastaa..!