Auckland alkaa muistuttamaan yhä enemmän Los Angelesia. Tällä hetkellä, ruuhka-aikaan, keskeinen moottoritie on suljettu lievän tapauksen vuoksi:

Alkuiltapäivästä läntisessä Aucklandissa joku hunsvontti oli kaappaamassa jonkun käsilaukkua. Aseistettu tekijä pakeni autolla. Tapaus johti poliisin takaa-ajoon, joidenkin uutisten mukaan yli 20 poliisiautoa ja helikopteri. Tekijä vaihtoi kulkuneuvoa ja takaa-ajo jatkui kohti keskustaa, läpi lähiöiden ja takaisin kohti länttä. Laukauksia kohti poliiseja ja helikopteria.

Moottoritiellä kaveri jätti auton tiensivuun, loikkasi keskiaidan yli ja aikoi kaapata kuorma-auton. Poliisit ympäröivät kuitenkin hepun ja ampuivat sällin siihen paikkaan. Tämä siis keskellä moottoritietä pahimpaan ruuhka-aikaan..

Nyt koko läntinen motari on suljettu ja kaikki päätiet viiden kilsan säteellä on jumissa. Ja mikäs siinä, Aucklandin juhlaviikonlopun menoliikenne on juuri alkamassa...tai sitten ei..

Täällä muuten poliisit eivät kanna asetta. Asetapauksiin, kuten tämä, kutsutaan "Armed Offenders Squad"; paikallinen Karhu.

[edit 6.20pm]
Oli hassua katsoa uutisia ja kuulla sama uutishopperi telkasta ja yläpuolelta! Tapahtumapaikka on täältä noin puolen kilsan päässä. Sen verran tilanne on selvinny, että surmansa saanut oli joku sivullinen. Tekijä on kiinni ja ei mitenkään yllättäen maori- tai "islander"taustainen...