On lopultakin aika tehdä se viimeinen siirto. Odottamani australialais-herra Darwinista ei ole saapunut, oletettavasti pitkään jatkuneiden pohjoistuulten vuoksi. Muitakaan veneitä ei ole näkynyt ja aikakin kay vähiin, joten on nyt mie pistän "Mission" osalta pillit pussiin. Lento on varattu perjantaiaamuksi ja päätän tämän seitsemän ja puoli kuukautta kestäneen matkan. Tosin, aloittaen hetikohta uuden, mutta eri mantereella ja uusilla ideoilla...

Koska jostain-kumman-syystä(!?) en harrastanut sukeltamista Indonesiassa, otan huomenna vahingon takaisin ja painun päiväksi merelle The Free Flow -nimisen firman kanssa. Kaksi sukellusta kustantaa US$80, mutta tarinoiden mukaan on sen väärti. Suht neitseelliset sukellusmaastot pitävät sisällään aimo määrän merenelävää (ei sisällä kymmentä muuta sukeltajaa, vrt. Koh Tao). Mutta huomenna olen tässäkin viisaampi.

Kyllähän tässä on Australiaan pääsyä odoteltukin. Ennen matkaa sanoin kavereille notta "varmaan toukokuussa olen perillä..." Thaimaasta lähtiessäni arvioin, että elokuussa. Viime viikolla Kupangista lähtiessäni arvailin, että (viime) lauantaina olisin Darwinissa. Lyhytpinnaiseksi en ainakaan itseäni haukkuisi: viimeisen muutaman sadan kilsan matkaamiseen on mennyt kolme viikkoa; pelkästään merikulkuneuvoja odotellessa: Floresissa meni viisi päivää odotellessa autolauttaa Länsi-Timoriin, Kupangissa tuhnasin kymmenen päivää katsellen väärään suuntaan meneviä purjeveneitä, ja täällä on mennyt viikko. Tälläistä pitkäpinnaisuutta olisin silloin tällöin tarvinnut töissä...eiks niin Katja K. ja kumppanit? ;)