Ajoin eilen tänne. Cairnsista matkaa on noin 70 kilsaa, mutta koska pysähtelin matkalla, niin aikaa kului muutama tunti. Verrattuna Cairnsin mutaiseen lahdenpoukamaan, lähes koko matka Cairnsin ja Port Douglasin välillä on hiekkarantaa. Kallioiset niemet satunnaisesti katkaisevat jatkuvuuden.

257527.jpg

Täällä on meduusojen (box jellyfish, stinger) vaellusaika, jonka vuoksi rantavedet voivat olla kuolettavia. Meduusojen lonkerot ovat täynnä poltinkarvoja ja vaarallisimmat voivat tappaa. Arviolta kaksi metriä lonkeroita tappaa 6 -vuotiaan lapsen. Siksi uimista ei suositella, mutta useille rannoille on asennettu meduusaverkot. Kelluvasta kehikosta roikkuu pohjaan asti yltävä verkko.

257528.jpg

Pääsin siis lopulta Port Douglasiin asti, ilmoittauduin Chrissylle, joka on yksi firman pyörittäjistä (omistaja on joku walesilainen pikkurikas, jolla on ylimääräistä rahaa harrastaa sukellusvenebisnestä). Odotellessani Chrissyn vastausta hilpaisin hiekkarannalle. Siinä oli eräs flikka lähdössä, joten kysyin onko paikka auringossa vapaa. Esiteltyämme itsemme hän sanoi, että nimeni soittaa kelloja. Selvisi, että olemme saman firman orjia. Dan(nielle) on valokuvaaja Uudesta Seelannista, ja hoitelee vieraiden snorkkelikuvauksen. Hänellä oli 25 -vuotissynnärit ja miulla oli kunnia olla ensimmäinen elävä ihminen, jolle hän puhui tuona päivänä..!  ;-)

257532.jpg257531.jpg
Port Douglasin 4 mile beach

Iltapäivällä oli sitten vuorossa vedenalaiseen kuvauskalustoon tutustuminen (ilman palkkaa). Varusteina Canonin Powershot S80 koteloituna Canonin 40 metriä kestävään koteloon ja kaiken kruunaa INAMin(?) ulkoinen salama ja 0.63 kertoiminen laajakulmalisäke (noin 110 asteen kuvakulma, vedessa noin kolmanneksen vähemmän). Satsin arvo on ehkä jossain 2500-300 dollarin tienoilla. Ja näitä paketteja meillä on kaksi...kolmas tulee myöhemmin.

Kuuma teltta herätti miut sunnuntaiaamuun klo 7.15, sopivasti viisi minsaa ennen herätyskelloa. Hyvä niin, koska olin asettanut herätyksen 7.20 PM...perkuleen 12 tuntinen systeemi! Päivä jatkui samoissa merkeissä. Kuvaukseen johdatuksen antoi tilattu asiantuntija, mutta suurin osa asioista tylsähköä, koska ne olivat jo hyvin tiedossa. Kameran vedenalaiskotelo tykötarpeineen oli suurin mielenkiinnon aihe. Koska firman "toimisto" on vuokratussa 400 neliön (arvaus) vaatimattomassa omakotitalossa (uima-altaalla!), niin pääsimme testaamaan kameraa suotuisissa olosuhteissa.

257529.jpg
Aristocat IV

Kävimme iltapäivällä katsomassa päivävenettä. Aristocat IV on 17 metrinen katamariini, joka kuskaa asiakkaat riutalle U-bootin tykö 20 solmun nopeudella. Matkustajatilaa löytyy 45 persoonalle. Alkuvaiheessa miun työpaikka on täällä. Työnkuvaan kuulunee asiakkaiden hyysäämistä ja valokuvausta. Ehkä myös U-bootin turvasukeltaja...en tiedä varmasti. Ja tänään TAAS Chrissy lipsautti, notta "...kun sitten menet dive master -kurssille, niin..." Vaikka työnkuva ei ole sitä mitä ajattelin alkuvaiheessa, niin en kyllä kehtaa valittaa...en ollenkaan...