Sain eilen aikaiseksi aika paljon.

Ensin marssin Maahanmuuttovirastoon ja viitta minuuttia myohemmin passissa oli hieno viisumitarra. Seuraavaksi puhelinnumero. Vodafonen pre-paid -liittyma kustansi aloituspaketista $15 ja 30 taalaa puheaikaan. Liittyman aktivointi olikin sitten hankalampi.

Aktivointi tapahtuu soittamalla aktivointinumeroon, jossa vastaa "Lara", fiksu tietokone. Fiksuudesta en tieda, tai sitten se oli miun englannin aantaminen, mutta moneen kertaan sain luetella osoitteen.

"Please say it again..."
"4 Gardens Road, Darwin"
"Was it 14 Gayles Road, Townsville? Say yes or no..."
"No!"
"Thanks, mate! Settings saved!"
"Aargh!"

Lopulta sain oikean ihmisen langan paahan, ja liittyman aktivoitua. Oli pankkitilin vuoro. Pankkineiti tarvitsi vain passini ja piti valita minkalainen tili avataan. Kortti tulee ensi viikolla postitoimistoon. Veronumero on hakusessa. Kirje pitaisi tulla parissa viikossa.

Asumusta vaihdan huomenna. Nykyinen (ajatushairio) on kallis: yksittainen huone telkkarilla, jaakaapilla ja ilmastoinilla $50 per yo. Uusi dormi-majoitus $20 yo ja siina paikassa on ilmainen netti. Pitaa vahan katella mihinka rahansa laittaa...

Hauskaa miulla tulee ainakin olemaan. Eilen sain monet mukavat naurut pelkastaan kavelemalla kadulla. Esim. iso markettiketju mainostaa isoilla kirjaimilla: "Clothing, souvenirs, office supplies, hot chickens". Vaatteita matkamuistoja, toimistotarvikkeita, kuumia kanoja. Heh! Vastaavaa on joka puolella...