...aikasen paljon.

Lauantaina miulla pimahti piuhat. Suunnitelmissa oli siirtää Jules Verne Cairnsiin, josta käsin firma jatkaa siis toimintojaan. Ongelmana oli kuitenkin se, että mie olisin mielelläni tullut takaisin kotia Port Douglasiin. Jack ja Chrissy aikoivat kuitenkin jäädä illalliselle entisen omistajan Joen kanssa (mukava miekkonen muuten...) ja olla yötä Cairnsissa. No miuta ei veneessä asuminen kiinnostanut pätkääkään, joten sumplimme perjantaina, että he menevät kahdella autolla ja mie sitten ajan toisen niistä kotiin.

Lauantaiaamuna kerrottiin, että Richard the Pomo osallistuu myös illalliselle ja ehkä palaa takaisin PD:iin. No vittu, ainakin jonkin aikaa pitäisi odottaa paluukyytiä. Mutta jos vaihoehtona olisi veneessä yöpyminen, niin mieluummin odotan hetken. Matka Cairnsiin meni mainiosti. Miulla oli lista tehtävistä hommista ja niitä sitten peilityynellä merellä ajelessamme puuhastelin. Saavuimme Marinaan klo 5.30 pm. Veneen valmistelujen jälkeen Chrissy soitti Dickille, että mikä meininki. Hän ajaisi illalla kotiin. Menimme baariin, jossa miulle kerrottiin, että asuni ei ollut sopiva. Sanoin "moro" ja lähdin kälppimään. Sanoin Chrissylle, että miut löytää Esplanadilta ja toivottavasti ei mene kauaa...

Kävelessäni muistin, että busseja kulkenee PD:n suuntaan, mutta viittä minsaa myöhemmin selvisi, että oli missannut viimeisen 10 minuutilla! Prkl! Nautin Mäkkäri-illallisen ja jatkoin BottleMartin ja karkkikaupan kautta Esplanadin puistoon. Kolme Jim Beam Colaa, karamellit ja National Geographic -lehdet pitivät miut muissa ajatuksissa seuraavat kolme-neljä tuntia. Sitten loppui kärsivällisyys:

"...I'm getting a little bit bored..." Jackille ja Chrissylle. Ei vastausta. Viittä minuuttia myöhemmin:
"...I'm getting quite bored..." Jackille ja Chrissylle. Ei vastausta. Viittä minuuttia myöhemmin:
"...I'm getting very, very bored..." Jackille ja Chrissylle. Sitten Chrissyltä tekstari, että Richard on lähdössä ja soittaa pian. Puolta tuntia myöhemmin istuin autossa ja hyvin, hyvin vittuuntunut!

Richard kysyi, että mikäs on? No mie avauduin...ja mie kerroin kaiken mikä on puristanut miun kenkää viimeiset pari kuukautta ja miksi kaikki nämä ihmiset ovat lähteneet firmasta ja minkälaisia "ihmisiä" Jack ja etenkin Chrissy the Crocodile Smile ovat. Richard ei ollut hämmästynyt, koska hänellä oli ollut omia epäilyksiä pidemmän aikaa. Mutta hän sai uusia näkökulmia asioihin. Olin kotona klo 23.45...

Mie olen alkanut ottaa uusia näkökulmia... Eläminen tän firman palveluksessa on ollut kuin huono avioliitto; paljon tyhjiä lupauksia, valheellisia hymyjä, murheita. Mutta silti kaikki ne hyvät asiat - kymmenet sukellukset, uudet ystävät - ovat menneet näiden ylitse ja elämä on jatkunut. Nyt on yhdeksi vaihtoehdoksi alkanut hahmottua jättää nämä nurkat taakseni...hmm..taaksemme ja ottaa Dianan keula kohti etelää.

Danielle ei jatka firmassa. Tämä oli ollut selvää jo pidemmän aikaa ja nyt hänen hommansa Sailaway -firmassa on "kausiluonteista", eli keleistä riippuvaista. Danilla on suunnitelmissa lähteä etelään ja etsiä uusia hommia. Me ollaan käyty jonnii verran keskusteluja aiheesta ja mahdollista on, että lähitulevaisuudessa pakkamme elämämme Dianaan ja suuntaamme etelän banaanifarmeille. Mutta huomio, tämä on vain ajatus. Vaikka firman edustaja ovat mulekkuja, niin mie en halua olla. Annan niille jossain vaiheessa kahden viikon varoajan etsiä uusi mies tilalleni...

Puhuttu työviisumi olisi mielenkiintoinen, mutta sen omistamisessa on pari pikku juttua. Tällä hetkellä miun pitää jättää Oz taakseni seitsemän kuukauden jälkeen. Jos saan työviisumin (ja joka pitäisi hommata seuraavan kahden kuukauden kuluessa!) ja menetän lopullisesti mielenkiintoni hommaan, on miulla kuukausi aikaa pakata kamani ja jättää maa. Tässä nykyisessä tilanteessa en haluaisi ottaa riskiä.

Näillä eväillä siis jatketaan jonkin aikaa. Jalkapohjia kutittaa, ei madot, vaan koska "moottoritie on kuuma"...

ps. No nyt moni varmaan arvuuttelee, että mitäs Danin ja miun välillä on? Olemme erittäin hyviä ystäviä, joilla on samat mielenkiinnot ja elokuvamaku, ja vapaa-aika menee helposti yhdessä, koska pidämme toistemme seurasta. Ei mitään niin syvällistä. Sori Iida..!  ;-)

pps. Edellämainituista syistä Danielle olisi hyvä "kartanlukija" road tripille! Toisin kuin se "maailman tylsin irlantilainen"!

ppps. Ja hyvää eilistä ystävänpäivää kaikille!!!