Tapasimme eilen Chrissyn ja Jackin. Paljon ei heillä ollut uutta sanottavaa, mutta uumoilivat jonkinlaisen uuden alun koittavan parin viikon sisään. Bisnesstrategiat ovat mietinnän alla ja on tulevaisuus minkämallinen tahansa, ovat he halukkaita käyttämään miun ja Danin palveluja. Lisäksi sukelluskoulutus alkanee lauantaina. Pari tyyppiä aloittelevat allasharjoitukset ja mie teen siinä sivussa Divemasterin juttuja. Vihdoinkin jotain tältä saralta...

Mitä ilmeisimmin Danielle ei jatka firmassa. Hän oli  tehnyt tämän päätöksen jo viikkoja sitten, ja olin kylla tietoinen. Ja en kyllä moiti. Paljon kakkaa on tapahtunut, ja itsekkin mietin useampaan kertaan tulevaisuuttani. Ei ole mitään henkilökohtaista, mutta katselin sivusta sitä toimintaa ja en pitänyt. Mutta tällä hetkellä aion ottaa kaiken irti (raha, DM:n paperit) ja kylmästi olla välittämättä mitä eräät henkilöt puuhaavat. Katsotaan sitten tulevaisuuten myöhemmin...

Kerroimme touhuparikunnalle pettymyksemme, miten Hra Isopomo Walesista oli viimeaikoina toiminut. Hänhän saapui maahan viikko sitten, mutta ei ole mitään kuulunut. Eilen hän sitten soittikin ja oli kovin, kovin pahoillaan tapahtuneesta ja ilmaisi halukkuutensa nähdä miut firman palveluksessa.

Jotain hyvääkin. Etelä-Afrikkalainen Cedric, jolle kerrottiin jonkin aikaa sitten, ettei hänen palveluksiaan enää tarvita, on onnellinen mies. Pari viikkoa hän oli syystäkin alamaissa, mutta toissa päivänä hän läpäisi MED 3:n ja Master 3:n (merenkulkututkintoja) ja eilen hänelle kerrottiin hyväksymisestä uuteen työpaikkaan! Jatkossa hän ajaa yksityisjahtia Airlie Beachin edustalla olevalta resortilta, jonka vieraina on ollut mm. Sean Connery. Way to go, Ced!

Työrintamalla on hiljaista. Pari paikkaa ovat ilmoittaneet, etteivät palkkaa uusia naamoja ennen maaliskuuta. Ja senhän arvaa...hiljainen kausi tuloillaan... Yhtä firmaa vielä kokeilen ja yhteen soitan perään. Sitten vaihtoehdot ovat melkein farmitöissä tuossa lähitienoilla; sokeriruo'on korjuu alkanee kohtapuoliin. Ensi viikolla kuitenkin on pari päivää töitä Jules Vernellä, fiksaamista ja maalaamista.

[Edittiä, paikallista torstai-iltapäiväaikaa...]
Danielle varmisti tänään vakipaikan Sailaway -firmassa! Viisi päivää viikossa, kelpo palkalla. Ainakin jollain käy tuuri!

Ja vähän menneestä. Riutalla ollessani kokeilin tosissani vapaasukelluksen ihmeellistä maailmaa. Tässä lajissahan sukelletaan ilman laitteita henkeä pidätellen. Noh, ei siinä pitkiä sukelluksia ilman harjoittelua tehty, mutta mielenrauhalla, joka on tärkeä osa!, ja rauhallisilla liikkeillä tempaisin helposi yli kahdeksaan metriin katselemaan ja takaisin. Painovyö auttaa tässä kummasti. Itselläni oli kaksi kiloa vyötäisillä ja niillä pystyi vielä helposti snorklaamaan. Alaspäin meno sujui sutjakkaasti! Vapaudentunne on ihmeellinen. Ilman pihiseviä laitteita kuulet, kuinka allot kulkeva ja kalat rouhivat korallia. Liikkuminenkin on helppoa, kun ruho on virtaviivainen...suosittelen kokeilemaan kesämökillä!

Aloitin sitten juoksemisen. Muutaman kerran olen käynyt reilun puolen tunnin lenkillä lähirannalla. Koska en ole tehnyt vuoteen juuri mitään fyysistä, oli ensimmäisten kertojen jälkeen jalat kuin rautatangot ja kävely hassun näköistä. Mutta viime kerta ei enää tuntunut pahalta. Vaikein osuus tässä on herärä puoli seitsemältä, kun on vielä viileätä. Puoli kasilta aurinko lämmittää jo mukavasti....