8.1.08:
Tänään pomo-Matt tarjosi kahden vuoden työviisumia. Vastasin myöntävästi. Lisää asiasta myöhemmin, kun tiedän jotain...taustatarina on pitkä, nyt ei malta kirjoittaa. Aamulla 4.30 olisi herätys... :(

11.1.08:
No niin, nyt sitä tarinaa...

Hommahan meni niin, että vuodenvaihteessa tuli vastaan raja, jolloin olisi pitänyt vaihtaa työnantajaa; viisumiehtojen mukaan vain kolme kuukautta per työnantaja. Ilmaisin huoleni Pomolle aiheesta jo ajoissa, kaksi viikkoa ennen takarajaa, ja hän pisti rattaat pyörimään...tavallaan. Tästä johtuen mie oon ollut viime ajat aliurakoitsijan leivissä, mutta tehnyt samoja hommia samalle firmalle. Laillista, mutta...laillista :) Tässähän voittaa molemmat osapuolet: mie oon yleensä v???n hyvä hommassa mitä ikinä teenkään. Tästäkin huolimatta työnantaja tykkää miusta (ei kuitenkaan liian hlökohtaisesti!) ja kaiken päälle mie pidän tästä hommasta; tarpeeksi vaihtelua!!!

Taustalla pyörii byrokratiaruletti, jonka suht onnellinen voittaja, allekirjoittanut, saa passiinsa kahden vuoden työviisumin. Se on siis voimassa ja sallii "oikean" työskentelyn kahden vuoden ajan, yhdelle työnantajalle, mutta alkuperäinen...öööh..kai voi sanoa suunnitelmani on edelleen olla hommissa ja säästää rahaa noin vuoden verran ja sitten liikahtaa kohti auringonnousua. Mutta koskaahan ei tiedä mitä tapahtuu. Niin kuin olen kanssatyöläisiä kiusannut, käyttäen hyväkseni heidän (suomalais)huumorintajuttomuuttaan, suunnitelmissa "on löytää kiva, mutta 'huggable' maorityttö ja mennä naimisiin, koska Lonely Planet -matkaopas sanoi, etta silloin saa suvulta maatilkun ja punaisen perunamaan Etelä-Saarelta." :)


Jos/kun nalli napsahtaa, on edessä jonkin aikaa rutiinia: viikot töissä, rahnaa säästöön ja viikonloppuisin pakulla ulos kaupungista rannalle köllöttelemään. Ja mahdollisesti takaisin lainelautailun hassuun, cooliin, mutta ah niin raskaaseen maailmaan! Oon tässä yön pimeinä tunteina ajatellut (kyllä, osaan tehdä sitäkin!), että sama tapahtuisi varmaan Suomessakin: töissä jonnii aikaa, ja kun matkasuoli alkaa oireilla, niin reppu selkään ja baanalle. Koska baby, moottoritie on kuuma, ei passaa jäädä tuleen makaamaan!