Pieni saari, mutta kohtuu paljon tungettu toimintaa. Tama toiminta pyorii pitkalti sukellusbisneksen ymparilla, mutta ei aivan kaikki. Snorklaus ja vesiperaiset leikit ovat jotenkin edustettuina... :-)

Haad Maen kylan ohitin sujuvasti. Tanne saapuvat kaikki paatit ja taalla ovat suuri osa sukellukseen liittyvasta kaupankaynnista: varusteita, retkia, koulutusta, sukellusresortteja yms. Seuraava ranta pohjoiseen oli Haad Sai Ri, jonka pohjoispaassa oleva O-Chai 2 majoitti matkaajan. Paikkaa pyorittavat pari sitruunan nielleen nakoista vanhempaa nais-ihmista, mutta hinta/laatu-suhde oli kohdillaan. Meidan kesamokin kokoinen bungalovi...mokki...n. 10 metria rannasta. Hintaa 300B/6 euroa.

Haad Sai Ri pitaa sisallaan toiseksi eniten sukellus- ja majoituspalveluja Haad Maen jalkeen. Taalla kavin myos sukelluskurssini. Saarta halkoo pohjois-etela-suunnassa paallystetty tie, mutta poikittaissuunnassa kasite "tie" on suhteellisen suhteellinen. Tasta tietoisena vuokrasin paivaksi Honda Sonicin, joka on enempi maastokelpoinen kuin Honda Waven kaltaiset mopedit. Sonicista huolimatta jotkut osuudet olivat juuri ja juuri saavutettavissa, mutta niin sitten niidenkin paasta loytyi bungalovi tai pari.

Ko Taon matkaajien ikakeskiarvo on vuosia korkeampi kuin Ko Phanganin n. 21 vuotta. Tasta johtuen viihdetarjonta on paljon maltillisempaa. Ainakin mie tykkasin. Jos kuitenkin halajaa nopeampaa biittia, niin sitakin loytyy, muttei niin joka paikasta kuin naapurisaarella. Matkailijamaarat ovat kasvamassa, ja kun rakennetut lansirannan paikkakunnat eivat ime enempaa, alkavat muut alueet saada uutta rakennuskantaa. Viela ehtii hiljaiseen Ko Taoon!

ps. Sukellusvedet ainakin mun kokemuksella ovat mahtavat!