Puoli päivää meni ihmetellessä, kroonista tylsyyttä potiessa. Puolen päivän jälkeen Dan jakoi saman ajatuksen kanssani: mennään katsomaan, miten Mossman Gorge voi.

Mossman Gorge on koski, jossa kuivan kauden aikana on pari hyvää uimapaikkaa. Nyt parin viikon sateiden jälkeen vesi on noussut korkealle ja uimapaikat on vähissä. Tämänpäiväisestä sateesta huolimatta katsastimme kohteet. Palatessamme teimme kurvauksen saman virran toiseen paikka Hippie Holeen, joka on rauhallisempi ja parempi paika kuin ylävirran Gorge.

Vesi oli täälläkin korkealla ja jouduimme hyppelemään kiveltä toiselle ylittääksemme pienen virran ennen isoa päävirtaa. Sitten ohitsemme lipui kolme nuorta auton sisärenkailla ja he katosivat kivien taakse. Mikäs siinä, vesi on korkealla, joskin vähän voimakas...

Sen että otin 10 sekuntia myöhemmin kaksi askelta katsoakseni alavirtaan, olivat samaiset nuoret kivillä ja yksi heistä heilutti käsiään. Kuului "help!" Sanoin tämän Danillelle ja aloin pinkomaan kivien yli alavirtaan. Danielle ei aivan heti ollut juonessa mukana, mutta kun aloin riisumaan vaateitani, oli hänkin kuvioissa mukana!

Yksi flikka istui kivellä  keskellä koskea ja kahden kiven välissä oli miekkonen pitelemässä tyttöstä kiinni. Virta painoi tätä likkaa kivien väliin ja heppu oli saanut itsensä kivien ja tytön väliin. Uimme rivakasti vastavirtaan ja pääsimme samoille kiville heidän kanssaan. Jumissä oleva tyttö oli ok, mutta järkyttynyt. Hetken suostuteltuamme hän uskaltautui päästämään ottensa miun pitäessä kiinni ja nousemaa kivelle. Kovasti oli kalpea...

Sitten piti meidät viisi saada takaisin turvalliselle puolelle virtaa. Jouduimme uimaan ensin virtaa vastaan rannalle ja sitten kävelemään ylävirtaan uimapaikalle, jossa virta ei ollut niin voimakas. Dan ja mie uitiin ensin yhdelle kivelle ja he seurasivat. Sitten oli vuorossa nopeasti virtaava osuus. Dan vanhana uimarina huipaisi toiselle puolelle ja siirtyi alemmas varmistamaan meitä. Itse uin "terveemmän" tytön kanssa ja poitsu seurasi "potilaan" kanssa.

Tilanteet olivat hiuksia nostattavia, mutta lopulta kaikki oli ok. Flikka varmaan menetti yöunensa...ja syystäkin, koska heppu sanoin hänen olleen hetken koskessa jumissa, ennen kuin hän ehti hätiin!

Päivän opetus: elä sisärenkaile sadekaudella!!!


380882.jpg