Kovasti olen heittanyt lappaa The Keltaisesta Sukellusveneesta... Joku saattanee epailla moisen olemassaoloa. Alla pari kuvatusta meitin pienokaisesta...

279394.jpg
Kippari Cedric ja Nautil-Oz 1 edesta...

279395.jpg
...ja takaa

Sukellusveneeseen tunkeudutaan sen hanurin kautta. Vaati siis pienen sukelluksen. Sukellusvene on periaatteeltaan sukelluskello, eli se on alaosastaan avoin. Siella istutaan vyotaisiin asti vedessa. Sukellettaessa sisatilan ilmatilan painetta nostetaan syvyyden mukaan ja talla estetaan veden nousu Hollywood-tasolle. Kuten kaikki sukeltajat tietavat, pitaa korvien painetta tasoitella, aivan kuten "oikeallakin" sukelluksella.

279435.jpg
Havainnollistava kaaviokuva
  1. Etummainen painolastitankki, alhaalta avoin
  2. Takimmainen painolastitankki ja pystysuunnan moottorit (2 kpl)
  3. Paineilmatankit
  4. Kulkusuunnan moottorit (2 kpl)
Painolastitankkien valissa on siis ohjaamo, joka ottaa sisalleen kuskin ja kaksi kyyditettavaa. Esimerkkina kaaviokuva Tompasta asiakkaan istuimella (ei mittakaavaassa)

Tanaan nain ko. laitteen ensimmaista kertaa elementissaan. Entisen kalastusaluksen takakansi ei ole se oikea paikka talle hienolle vehkeelle. Jack the Boss ajeli pitkin poikin kyydittaen Andrewia ja Michellea. Dan ja mie otimme digikameroilla kuvia ja Chrissy kuvasi videota. Laitan huomenna joitakin vedenalaisotoksia naytille!

Oli hienoa nahda sukellusvene toiminnassa! Suuntamoottoreiden surina ja silloin talloin ulospurkautuva kabiinin hengitysilma toivat mieleen J.Bond -elokuvan. Suurempi harmi oli kohtalainen nakyvyys. Mitaan huikaisevia otoksia emme saaneet, koska nakyvyytta oli "vain" ehka 15-20 metria (sori Miikka...) :)

Loppuviikosta menen ehka Jules Vernelle muutamaksi paivaksi sukeltelemaan ja harjoittelemaan sukellusveneen oheistoimintoja. Nemo, over and out!